Afghan Refugees Face Desperation and Discrimination Amid Rising Xenophobia in Iran

Afghan Refugees Face Desperation and Discrimination Amid Rising Xenophobia in Iran

درمانده‌گی پناه‌جویان و مهاجرستیزی ایرانیان؛ مهاجران افغانستان با تبعیض و اهانت رو به‌ هستند 

با تسلط طالبان و گسترش انتقام‌جویی این گروه از شهروندان افغانستان و بیکاری طولانی‌مدت، هزاران نفر از این کشور به ایران پناه برده‌اند. در آن‌جا آن‌ها با موجی از مهاجرستیزی و تشدید فشارها مواجه شده‌اند. در روزهای اخیر، گزارش‌های زیادی درباره تشدید مهاجرستیزی و اخراج پناه‌جویان از ایران منتشر شده است. مقام‌های ارشد قضایی و حکومتی ایران هشدارهای مکرر صادر کرده‌اند و حتا به دستور قضایی، فروش نان به پناه‌جویان افغانستان در برخی مناطق این کشور ممنوع شده است. این اقدام با واکنش‌هایی از سوی برخی مقام‌های ایرانی روبه‌رو شده و آنان آن را خلاف حسن همجواری و همسایه‌داری دانسته و بر تمدن و فرهنگ مشترک تاکید کرده‌اند. با این حال، تعدادی از نظامیان پیشین و فعالان حقوق بشر که به این کشور پناه برده‌اند، معتقدند که تمدن و فرهنگ مشترک با ایرانیان مفهومی ندارد و این کشور به‌شدت مهاجرستیزی را نهادینه و روند اخراج اجباری را تشدید کرده است.

در چند ماه گذشته موج مهاجرستیزی در فضای مجازی و رسانه‌های ایران تشدید شده است. کارزارهای زیادی برای اخراج مهاجران افغانستان از ایران در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی شده است. برخی اخبار اشتباه و گمراه‌کننده در مورد ارتکاب جرایم به مهاجران افغانستان نسبت داده شده و از آن‌ها برای تغییر ذهنیت شهروندان ایران استفاده شده است.

در همین حال، شماری از شهروندان مهاجر افغانستان می‌گویند که محرومیت از خدمات در ایران بخشی از فشارهای مضاعف و برنامه‌های سیستماتیک است که هدف آن وادار کردن پناه‌جویان درمانده افغانستان به ترک این کشور است. آنان تاکید می‌کنند که از «بد حادثه» به آن‌جا پناه برده‌اند و هیچ انسانی خوشحال نیست که مورد تحقیر و توهین قرار گیرد و سپس به چنین زنده‌گی‌ای تن دهد.

احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی ایران، روز سه‌شنبه، ۲۰ سنبله، اعلام کرد که نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران در تلاشند تا با هماهنگی با سایر دستگاه‌ها، از جمله وزارت داخله ایران، تا پایان سال جاری «تعداد قابل توجهی» از افرادی که به گفته او حضورشان در ایران غیرقانونی است را اخراج کنند. این مقام ایرانی در گفت‌وگو با «باشگاه خبرنگاران جوان» اعلام کرد که آمار اتباع خارجی غیرمجاز در ایران مشخص شده است، اما اعلام نهایی این داده‌ها بر‌عهده سازمان اتباع وزارت داخله است. ساعاتی پیش از این اظهارات، اسکندر مومنی، وزیر داخله ایران، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفته بود که آمار دقیقی از شمار اتباع خارجی غیرقانونی در دسترس نیست و برای رسیدن به آمار دقیق، تصمیم بر این است که آمارگیری به‌صورت پیمایشی انجام شود. او خواستار تسریع روند انسداد مرز ایران با افغانستان شده است تا تردد غیرمجاز از مرزهای این کشور وجود نداشته باشد.

در پی ادامه فشارها بر مهاجران افغانستان در ایران، آموزش و تحصیل برای پناه‌جویان نیز ممنوع شده است. بهرنگ قربانی، مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی فارس، در تاریخ ۲۲ سنبله اعلام کرده است: «هر گونه سکونت، اشتغال و تحصیل فرزندان مهاجران غیرمجاز در این استان ممنوع است و تخلف به شمار می‌رود. گروه بازرسی اداره ‌کل امور اتباع و مهاجرین خارجی برای صاحبان مشاغل، مالکان منازل و مدیران مدارس که به این اتباع خدماتی از قبیل اشتغال، اجاره منزل و امکان تحصیل ارایه دهند، پرونده تشکیل داده و به دستگاه قضایی معرفی خواهد کرد.»

 

The European Union Agency for Asylum reported on Monday that 45,000 Afghans have applied for asylum in European countries in the first half of 2024.

According to the report, Afghans were the second largest group of asylum seekers in Europe after Syrians.

The organisation’s report, published on Monday, said that 513,000 people had applied for asylum in European countries till the end of July.

The EU refugee agency wrote that this figure was stable compared to the first six months of 2023, but there were some changes at the local level.

During this period, 71,000 Syrian citizens have applied for asylum in various European countries, as the largest group of asylum seekers.

According to the report, Afghans submitted the most asylum applications to Germany, Greece, France, Switzerland, Belgium, Italy, and other countries, respectively.

According to the report, the number of Afghans seeking asylum in European countries has decreased by 18% compared to the same period in 2023.

The report also emphasised that the acceptance rate of Afghans in EU member states was about 65 percent.

Recently, immigration policies in many European countries have been tightened in their refusal to accept migrants with the aim of reducing illegal arrivals.

Source

Related post

AGHAZ Mentorship Program

AGHAZ Mentorship Program

برنامه منتورشیپ آغاز پس از فارغ‌التحصیلی از دوره لیسه، انتخاب رشته تحصیلی مناسب برای ادامه تحصیل و تعیین مسیر شغلی، یکی…
“Our Whole Life is a Secret” – A Story of Resilience Amidst Oppression

“Our Whole Life is a Secret” – A Story…

«تمام زندگی ما یک راز است» – داستان مقاومت در برابر ظلم در افغانستان، فرمان طالبان که صدای زنان نباید در…
Study and Settle in Australia Applications Now Open for Refugee Students in Malaysia, Thailand, and India

Study and Settle in Australia Applications Now Open for…

تحصیل و زندگی در استرالیافرصت ثبت‌نام برای پناهندگان ساکن مالزی، تایلند و هند مهلت ارسال درخواست: ساعت ۵ عصر به وقت…